FDA-HOCl
- Главная
- FDA-HOCl

FDA oziq-ovqat bilan bog’lanish xabari – FCN 1811
FDA Manba: bu yerni bosing
Oziq-ovqat bilan aloqa qilish to’g’risidagi bildirishnoma (FCN) 1811 to’liq yoki kesilgan go’sht va parranda go’shtini ishlab chiqarish va tayyorlashda mikroblarga qarshi vosita sifatida suvli eritmada elektrolitik yo’l bilan ishlab chiqarilgan gipoxlorid kislotadan foydalanishga qaratilgan; qayta ishlangan va tayyorlangan go’sht va parranda go’shti; baliq va dengiz mahsulotlari; meva va sabzavotlar; va qobiq tuxumlari. Foydalanishdan keyin ichimlik suvi bilan yuvishning hojati yo’q. Oziq-ovqat bilan aloqa qilish xabarnomasi (FCN) nima? Oziq-ovqat bilan aloqa qilish to’g’risidagi bildirishnoma (FCN) oziq-ovqat va farmatsevtika idorasi (FDA) oziq-ovqat bilan aloqa qiluvchi moddalar (FCS) bo’lgan oziq-ovqat qo’shimchalarini tartibga soluvchi asosiy usuldir. FCS – oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish, qadoqlash, o’rash, tashish yoki qayta ishlashda ishlatiladigan materiallarning tarkibiy qismi sifatida foydalanish uchun mo’ljallangan har qanday modda; agar moddadan bunday foydalanish ko’rib chiqilayotgan oziq-ovqatga texnik ta’sir ko’rsatish uchun mo’ljallanmagan bo’lsa. FCS bildirishnomalari bildirishnoma ob’ekti maqsadli foydalanish uchun xavfsiz ekanligini ko’rsatish uchun etarli ilmiy ma’lumotlarni o’z ichiga olishi kerak (Qonunning 409 (h) bo’limi). Xavfsizlik standarti barcha oziq-ovqat qo’shimchalari uchun bir xil bo’lganligi sababli, petitsiya jarayoni yoki FCN jarayoniga bog’liq bo’ladimi, FCN ma’lumotlari oziq-ovqat qo’shimchalari bo’yicha petitsiyaga yoki «Tartibga solish chegarasi» ni taqdim etish uchun tavsiya etilgan ma’lumotlarga qiyoslanishi kerak ( 21 CFR 170.39 ga qarang). Oziq-ovqat, dori-darmon va kosmetika to’g’risidagi Federal qonunning 409 (h) (1) (C) bo’limiga muvofiq, oziq-ovqat bilan aloqa qilish bildirishnomalari (FCNs) faqat ro’yxatga olingan ishlab chiqaruvchilar va ularning mijozlariga tegishli. Boshqa ishlab chiqaruvchilar bir xil oziq-ovqat bilan aloqa qiladigan moddalar va maqsadli foydalanish uchun o’zlarining FCNlarini taqdim etishlari kerak. FDAning «GRAS» moddalaridagi pozitsiyasi «GRAS» nimani anglatadi? «GRAS» «Umumiy e’tirof etilgan xavfsiz» so’zining qisqartmasi. Oziq-ovqat, dori-darmon va kosmetika to’g’risidagi Federal qonunning (qonun) 201(lar) va 409-bo’limlariga ko’ra, oziq-ovqatga qasddan qo’shilgan har qanday modda oziq-ovqat qo’shimchasi hisoblanadi va agar modda qo’shilmasa, FDA tomonidan marketingdan oldin ko’rib chiqilishi va tasdiqlanishi kerak. Majburiy foydalanish sharoitida uning xavfsiz ekanligi etarlicha isbotlanganligi malakali mutaxassislar orasida umumiy qabul qilingan. GRAS maqomi uchun qanday mezonlar mavjud? 21 CFR 170.30(b) ga muvofiq, ilmiy muolajalar orqali xavfsizlikning umumiy tan olinishi moddani oziq-ovqat qo‘shimchasi sifatida tasdiqlash uchun zarur bo‘lgan ilmiy dalillarning bir xil miqdori va sifatini talab qiladi va odatda quyidagilar tomonidan qo‘llab-quvvatlanishi mumkin bo‘lgan chop etilgan tadqiqotlarga asoslanadi: nashr etilmagan tadqiqotlar va boshqa ma’lumotlar va ma’lumotlar. Oziq-ovqat qo’shimchasidan foydalanishning tasdiqlangan mezonlariga o’xshash moddadan foydalanishning GRAS mezonlari qanday?
Mikrobial oziq-ovqat xavfsizligi xavfini kamaytirish bo’yicha qo’llanma
FDA Manba: bu yerni bosing
FDA 2008 yil fevral oyida chop etilgan yangi uzilgan meva va sabzavotlarning mikrobial oziq-ovqat xavfsizligi xavfini kamaytirish bo’yicha qo’llanmada gipoxlorid kislotaning mikroblarga qarshi faolligini tan oldi . Etarli sifat bilan to’g’ri foydalanilganda. suv, mikroblarga qarshi kimyoviy moddalar texnologik suvning mikrobial ifloslanishini va mahsulotning keyingi o’zaro ifloslanishini minimallashtirishga yordam beradi. Antimikrobiyal vositaning samaradorligi va ishlatilishi kerak bo’lgan miqdor suv harorati, kislotalilik [pH], suvning qattiqligi, aloqa vaqti, mahsulot ishlab chiqarish miqdori va tezligi va mahsulot turi kabi davolash shartlariga bog’liq. suv/mahsulot nisbati, organik moddalar miqdori va patogenlarning muayyan mikroblarga qarshi vositaga chidamliligi. Masalan, xlorga asoslangan dezinfektsiyalovchining mikroblarga qarshi faolligi suvda mavjud bo’lgan gipoxlor kislotasi (shuningdek, «erkin xlor» deb ham ataladi) miqdoriga bog’liq. Suvdagi gipoxlorid kislota miqdori suvning pH darajasiga, suvdagi organik moddalar miqdoriga va ma’lum darajada suv haroratiga bog’liq. Organik moddalar miqdori ortib ketganda hipoklor kislotasi miqdori saqlanib qolmasa, mikroblarga qarshi vosita suv sifatini himoya qilishda samaradorligini yo’qotishi mumkin. Agar yangi kesilgan protsessor dezinfektsiyalash vositasi sifatida xlor o’z ichiga olgan aralashmadan foydalansa, protsessorga ishlov berish suvida erkin xlor yoki gipoxlorli kislota kontsentratsiyasini kuzatishni tavsiya qilamiz. Yana bir misol sifatida, Oksidlanish-qaytarilish potentsialini (ORP) o’lchash oksidlovchi bo’lgan har qanday antimikrobiyal agentning faolligi ko’rsatkichi va qayta ishlash jarayonida moddaning samaradorligini o’lchovi sifatida ishlatiladi. Qayta ishlash jarayonida mikroblarga qarshi faollikka ta’sir qiluvchi o’zgaruvchilar ORP qiymatiga bevosita ta’sir qiladi va shuningdek, hipooroz kislota, gipobrom kislotasi, xlor dioksidi, ozon va peroksidlar kabi bu oksidlovchilarning samaradorligini aniqlash uchun ishlatilishi mumkin. Yangi kesilgan protsessorlarga o’z faoliyati uchun optimal suv sifatini saqlab qolish variantlarini ko’rib chiqishni tavsiya qilamiz. Ishlab chiqaruvchilar mahalliy qishloq xo‘jaligini kengaytirish agenti, kimyoviy moddalar yetkazib beruvchi yoki oziq-ovqat xavfsizligi bo‘yicha maslahatchi bilan bog‘lanib, qaysi suvni tozalash kimyoviy vositalaridan foydalanishni hal qilishda yordam berishlari mumkin. Bundan tashqari, protsessorlar 21 CFR 173.315, “Meva va sabzavotlarni yuvish yoki tozalashda yordam beradigan kimyoviy moddalar” ga murojaat qilishlari mumkin, bunda yuvish suvida foydalanishga ruxsat berilgan kimyoviy moddalar haqida qo’shimcha ma’lumot olish mumkin.
Yangi va yangi uzilgan mahsulotlarda mikrobial xavflarni nazorat qilish
FDA Manba: bu yerni bosing
Suyuq xlor va gipoxloritlar odatda 50 dan 200 ppm gacha bo’lgan konsentratsiya oralig’ida 1 dan 2 minutgacha bo’lgan aloqa vaqti bilan mahsulot sirtlari va ishlov berish uskunalarini sterilizatsiya qilish uchun ishlatiladi. Yuqori konsentratsiyalar unib chiqish uchun urug’larda foydalanish uchun tekshirilgan. Hipoklorik kislota (HOCl) erkin xlorning shakli bo’lib, mikroorganizmlarning keng doirasiga nisbatan eng yuqori bakteritsid faollikka ega. Suvli eritmalarda gipoxlorid kislota (HOCl) va gipoxlorit ioni (OCl-) o’rtasidagi muvozanat pH ga bog’liq va pH ning pasayishi bilan HOCl kontsentratsiyasi ortadi.
FDA GRAS moddalarini tasdiqlashi kerakmi?
Yo’q. Agar oziq-ovqat mahsuloti foydalanish uchun GRAS bo’lsa, u FDAning marketingdan oldin ko’rib chiqish va tasdiqlash talabiga bo’ysunmaydi.
Tavsiya etilgan mahsulotlar

HOCL-CIP sistemalar

HOCl - Sanoat korxonalari

ECPA-HOCl-Oziq-ovqatni qayta ishlash modellari
