Baliq va dengiz mahsulotlarini qayta ishlash

Baliq va dengiz mahsulotlarini qayta ishlashda; Fileto qilingan mahsulot suyakdan ajratilgan, qadoqlangan va muzlatilganidan so’ng, tarqatishdan oldin baliqni suvga ta’sir qilish patogenlarning kirib kelishini oldini olish uchun optimal nazorat qilinishi kerak bo’lgan muhim qadamlardan biridir. Baliqni qayta ishlash uchun ishlatiladigan suv toza va patogenlardan toza bo’lishi kerak, bunda minimal buzuvchi organizmlar mavjud. O’zaro kontaminatsiya oziq-ovqat mahsulotlarini qayta ishlash jarayonida sodir bo’lishi mumkin, bu erda bakteriyalar xom baliq va/yoki ifloslangan sirtlardan gigienik jihatdan xavfsiz baliq va dengiz mahsulotlariga o’tkaziladi.      

Dengiz mahsulotlarini anolit (gipoxlor kislotasi) bilan sterilizatsiya qilish o’zaro kontaminatsiyani oldini olishga yordam beradi va oziq-ovqat sifatiga salbiy ta’sir ko’rsatmasdan xavfsizroq va tabiiyroq oziq-ovqat sanitariyasini qo’llash talabini qondiradi. Hech qanday kimyoviy qoldiq, hid yo’q, ta’mi yoki rangi o’zgarmaydi. Shundan so’ng yuvishning hojati yo’q.              

Baliq va dengiz mahsulotlarini qayta ishlash zanjirida barcha bakterial ifloslanishni oldini olish; FDA 60 ppm gacha bo’lgan elektro-aktivatsiya usuli bilan olingan hipoklor kislota eritmasidan to’g’ridan-to’g’ri yuvishni talab qilmasdan mahsulot bilan foydalanishni ma’qulladi . Hipoklorik kislota FDA USDA , EPA tomonidan oziq-ovqat sanoatida xavfsiz va mos keladigan mikroblarga qarshi vosita sifatida tan olingan . Elektrolizlangan suv ( gipoxlor kislotasi ) ko’plab tadqiqotlarda E. coli O157: H7, Campylobacter, Salmonella enteritidis va Listeria monocytogenesni faolsizlantirishda juda samarali ekanligi ko’rsatilgan. Bosim bilan purkash va tumanlash Gipoxlor kislotasi, kontakt yuzalarni, asboblarni, jihozlarni yoki katta ochiq maydonlarni tozalash va sterilizatsiya qilishda eritmada barqaror bo’lgan kuchli oksidlovchi . Hipoklorik kislota EPK tomonidan 200 ppm dan yuqori konsentratsiyalarda oziq-ovqat bilan aloqa qilish yuzalarida foydalanish uchun tasdiqlangan . HOCl suyuq shakl bilan aloqa qilganda mikrobial patogenlarni zararsizlantirishda juda samarali. Kimyoviy yo’q qilish va ishchi xavfsizligi EcolyTech-ECPA elektrolizatorlari zararli konsentrlangan kimyoviy moddalarni sotib olish, tashish, saqlash va tayyorlash zaruratini yo’q qiladi. Qayta ishlash korxonalari vaqt, joy va pulni tejab, ekologik toza texnologiyaga o‘tishi mumkin. Hipoxlorid kislotadan ( gipoxlorid kislota ) tashkil topgan elektrolizlangan suv natriy gipoxloritdan 100 baravar samaraliroqdir.

Hipoklorik kislota dezinfektsiyalash uchun dastur:

  • O’rim-yig’im davrida baliq va dengiz mahsulotlarini saqlash va sanitariya qilish.
  • texnologik suvlarni zararsizlantirish;
  • Saqlash va tashish uchun sterillangan muz ishlab chiqarish.
  • Transfer-konveyer lentalarini dezinfeksiya qilish,
  • Qadoqlash mashinasi yuzalarini zudlik bilan yuvish,
  • transport qutilarini yuvish va dezinfeksiya qilish;
  • Kesish va maydalash skameykalarida, javonlarda, dastgohlarda va barcha asboblar va jihozlarda,
  • Barcha biznes maydonlarining pollari va devorlarida (ishlab chiqarish maydonlari, omborlar, ma’muriy binolar va boshqalar).
  • Atmosfera havosini dezinfektsiyalashda (xodimlar ishlayotganda tumanlash orqali qo’llanilishi mumkin)
  • Mahsulotlarni jo’natish vositalarini dezinfeksiya qilish.
  • Xodimlar gigienasi, qo’l va oyoqlarni dezinfeksiya qilish.
  • Kirish-chiqish transport vositalarini dezinfeksiya qilish
  • Chiqindilarni dezinfeksiya qilishda
  • Yaroqlilik muddatini uzaytirishda
  • Bioflimni olib tashlash va quvurlarni va yopiq tizimlarni tozalash
Qanday qilib baliq va dengiz mahsulotlari korxonalari dezinfektsiyalash vositalarini xarid qilishdan mustaqil bo’lishi mumkin?

BIZNING TAKLIF

EcolyTech-ECPA qurilmasi bilan siz bir marta xarid qilgansiz;

  • zamonaviy texnologiya,
  • Oziq-ovqat kodeksi va standartlariga muvofiq xavfsiz gigiena.
  • Jahon sog’liqni saqlash institutlari, FDA, EPA, USDA tomonidan tasdiqlangan.
  • Yaroqlilik muddatini oshirish.
  • Dezinfektsiyalash vositalarini sotib olishdan mustaqillik.
  • Logistika, xarid qilish, saqlash va yo’q qilish xarajatlarini tejash.
  • Dezinfektsiyalash vositasini qo’llagan joyingizda muntazam ravishda va kerakli miqdorda ishlab chiqarish.
  • Kam ishlab chiqarish xarajati: 1 litr ANOLYTE-gipoxlor kislotasining ishlab chiqarish narxi atigi 0,01 evro.
  • Hipoxlorid kislota ishlab chiqarish uchun faqat suv + tuz + elektr energiyasi.
 
Oziq-ovqat bilan aloqa qilish bayonoti 1811

Hipoklor kislotasi FDA tomonidan go’sht, parranda go’shti, baliq va dengiz mahsulotlari, meva va sabzavotlar va qobiq tuxumlarida yuvilmaydigan dezinfektsiyalash vositasi sifatida foydalanish uchun tasdiqlangan. 

FCN 1811 butun yoki kesilgan go’sht va parranda go’shtini ishlab chiqarish va tayyorlashda mikroblarga qarshi vosita sifatida suvli eritmada elektrolitik hosil bo’lgan gipoxlorid kislotadan foydalanish uchun FDA tomonidan oziq-ovqat bilan aloqa qilish to’g’risidagi bildirishnomadir (FCN); qayta ishlangan va tayyorlangan go’sht va parranda go’shti;  baliq va dengiz mahsulotlari ; meva va sabzavotlar; va qobiq tuxumlari. 

Oziq-ovqat bilan aloqa qilish to’g’risidagi bildirishnoma 1811 haqida ko’proq ma’lumot olish uchun quyidagi havolada FDA veb-saytiga tashrif buyuring. 

Gipoklor kislotasi 100% xavfsiz va odamlar uchun tirnash xususiyati keltirmaydi. Bizning veb-saytimizda undan foydalanish bo’yicha 300 dan ortiq nashr etilgan tadqiqot maqolalarini topishingiz mumkin.

FDA veb-saytini ko’rib chiqish uchun bosing

ILOVALAR

Turizm-Mexmonhona-Hocl

Turizm va joylashish korxonalari yuqori darajada gigiena qoidalari va mikrobiologik xavfsizlikni ta'minlaydi...

Kasalxonalar – Tibbiyot markazlari

Kasalxona sanitatsiyasi elektroliz sintezi orqali ishlab chiqarilgan hipokloröz kislota (HOCl) eritmasi, xavfsiz, to'liq...

Suv havzalari

Suvdagi bakteriyalarni yo'q qilish vositasi sifatida xlorlashning afzalliklari shubhasizdir.

Ichimlik - Sharbat korxonalari

Bugungi kunda turli bozorlarda oziq-ovqat xavfsizligi katta muammo hisoblanadi. Mikrobiologik bakteriyalar...

Qishloq joylarda suvni tozalash

Odatda shahar suvini ta'minlash uchun suvni tozalash to'g'onlardan yoki daryolardan xom suvni quyish orqali..

Parrandachilik: so'yish joylari

Parrandachilikda qushlar salomatligini muhofaza qilish va yuqumli kasalliklarga qarshi kurashish maqsadida...

Go'sht mahsulotlarini qayta ishlash

Go'shtning bakterial ifloslanishi doimiy muammodir. Qayta ishlangan go‘shtni o‘tkazish-tashuvchi transport vositalari...

Baliq va dengiz mahsulotlarini qayta ishlash

Baliq va dengiz mahsulotlarini qayta ishlashda; Mahsulot fileto qilinganda suyaklar chiqariladi, qadoqlanadi...